torsdag 31 juli 2014

Corbion - Soissons

Det är väl dags att bjuda på slutet av den här historien. Hur gick det undrar väl ni. Kom de ens fram till Paris, och slutade det nånsin att regna? Här kommer det...


Nej, det slutade inte att regna. När jag vaknade på morgonen hällde det ner i vanlig ordning. På grund av gårdagens snöpliga slut då vi fick bryta började den här dagen lite annorlunda än planerat. Vi skulle åka tillbaka till den plats vi brutit och påbörja etappen där, för att vi faktiskt skulle få cykla hela vägen. Cyklar och cyklister packades in i bilar och skjutsades tillbaka en bit. 

Förklaringen att vi kvällen innan avbrutit cyklingen på grund av att vår säkerhet inte kunde garanteras i regn och mörker kändes lite ologisk när jag nu halvlåg i knäet på två killar fram i en skåpbil, med två personer åkandes i skåpet och en chaufför som verkar lärt sig köra hemma framför gran turismo, men fram kom vi iallafall efter lite gps-panik och några väldigt skarpa kurvor. 


När vi sedan började cykla hade regnet lättat upp, men det gick tungt för några. Vi hade en tid att passa eftersom vi skulle se tour de france passera, så tidsschemat var knappt och ett tag såg det ut som om vi skulle missa allt. Regnet kom tillbaka och det var sådär kallt ända in i märgen igen. Det blev bara korta stopp då vi inte hade tid att göra någon längre rast.




Men vi hann som tur var. Vi hamnade inte riktigt på den plats som det var tänkt eftersom vägen var avspärrad, och fick gå en bit, men det blev succé ändå när vi fick skaka hand med Frankrikes president som var på besök. 


Jag tog en selfie men lyckades inte lika bra som Aramia som till och med hamnade i The Times: 

http://m.washingtontimes.com/multimedia/collection/5-things-about-the-tour-de-france-6th-s-2014-07-10/


När presidenten gjort sitt sa det swooosch, och så hade touren passerat. Några snäpp snabbare än vårt tempo. 



Alla var inte lika roade utan passade på att vila lite....


        Jag däremot var såhär glad!

Sen var det dags att hoppa upp på sadeln igen och göra de sista få milen till hotellet för natten, sista natten innan Paris. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar